Monterey Car Week & Concours D’Elegance 2018
18 až 26. srpna 2018

Polovina srpna každého roku a Monterey v Kalifornii. To je místo a čas, kam se každoročně sjíždějí sběratelé klasických automobilů a jejich fanoušci.  Vyvrcholením celého týdne je samozřejmě Pebble Beach Concours d’Elegance, ale to je skutečně pouze malý kousek všeho dění.  Celý kraj Monterey žije jen automobily.  Golfová hřiště, parky, pláže, ulice i závodiště Laguna Seca se promění v ohromnou přehlídku.

Mnoho akcí je veřejných, na některé potřebujete pozvánku nebo mít slavné jméno či hodnotný automobil.  Pro každého se však najde něco zajímavého.

V průběhu této doby se konají výstavy, concoursy, závody, přehlídky a aukce.  Akce bývají často zaměřeny na jednotlivé značky, období, závody nebo spolky.  Na aukcích se draží samozřejmě draží drahé a unikátní automobily, ale lze zde najít i dostupná auta.  Aukce pořádají renomované aukční domy, např. RM Sothebys, Gooding nebo Bonhams.

Najít zde hotel v tuto dobu je nemožné.  Pokud se do Monterey vypravíte, počítejte s nutností dojíždět každý den z daleka.  Letos je také škoda, že silnice Highway 1 na jih přes Big Sur je stále uzavřena kvůli sesuvům.